T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / HINIS - Hınıs Çok Programlı Anadolu Lisesi

TARİHÇE

Okulumuz 1949 yılında bu günkü Kız Meslek Lisesinin bahçesinde ama şuan kalıntıları olmayan bir binada Hınıs Ortaokulu adı ile ve üç sınıflı olarak Eğitim-Öğretime başlamıştır. O yıllardaki ulaşım ve barınma imkanlarının olumsuzluğu nedeniyle öğrenci sayısı yeterli değildir. 1969 yılında yapılan ek bina ile bünyesinde ortaokulu olan Hınıs Lisesi olarak bu gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılan binada Eğitim-Öğretime başlamıştır. Daha sonraki yıllarda eğitime bu günkü Hınıs İmam-Hatip Lisesi binasında devam etmiştir. 1981 yılında bu günkü bina yapılınca Eğitim-Öğretimi yeni binasında sürdürmektedir.

   Okulumuz 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Çok Programlı Liseye dönüştürülmüştür. Okulumuzun adı ise Hınıs Çok Programlı Lisesi olarak değiştirilmiştir. Güncel olarak bünyesinde Muhasebe ve Finansman, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri ve Bilişim Teknolojileri alanları mevcuttur.

Okulumuz Kasım 2001 tarihinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü bünyesinden çıkarılmış olup Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne   bağlanmıştır.

Okulumuzdan mezun olup halen ilçemizde veya dışarıda kamuda çalışan çok sayıda çalışan mevcut olup ayrıca okulumuzda da görev yapan öğretmenler mevcuttur.

Okulumuzun şimdiki tam adresi Liseler Caddesi Yenikent Mahallesi Hınıs/Erzurum Tel: 0442 511 38 68, 0442 511 30 14

  Ayrıca okulumuzun bünyesine ait köyden gelen öğrencilerimiz için Hınıs Çok Programlı Lisesi Pansiyonu ve öğretmenlerimiz için lojman bulunmaktadır. Lojmanımız 4 katlı olup içinde 8 daire bulunmaktadır ve dairelerin hepsi de şu anda doludur. Lojmanımızda merkezi sistem kalorifer bulunmaktadır. Lojmanımızda diğer okullarda görev yapan öğretmenlere de barınma imkanı sağlanmaktadır. Kaloriferli ev bulmanın zor olduğu Hınıs ilçesinde lojmanımız imkanlarıyla öğretmenlerimize büyük avantajlar sağlamaktadır.

 Okulumuz bina olarak yenilendiği gibi teknolojik imkanlar açısından da yenilenmektedir. Eğitim ve Öğretim faaliyetlerinin en iyi şekilde yapılabilmesi için teknolojik imkanlardan da yararlanmaktayız. Okulumuzun bünyesine ait 1 adet Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı ve 1 adet Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Laboratuvarı bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.09.2017 - Güncelleme: 30.08.2022 15:05 - Görüntülenme: 1343
  Beğen | 15  kişi beğendi